Een intercultureel, toegankelijk en lokaal festival

Het thema

Het thema van de editie 2022 is “Bloei: geboorte en wedergeboorte”. Na de pandemie van 2020-2021 kunnen we allen opnieuw bloeien en tonen dat we gegroeid en gerijpt zijn. De verhalen zijn er om u te doen ontkiemen, om uw geest te openen, om u te doen bloeien.

Bloeien is een actief en dynamisch proces. Bloemen die opengaan, scheuten die groeien, stengels die krullen, zaadjes die breken en opengaan en een nieuwe wereld laten zien.

Voor iedereen

Het programma voor de editie van 2022 is uitgebreid van drie dagen naar een volledige week om een rijkdom aan artiesten, verhalenvertellers en animatoren te tonen maar ook om een divers publiek aan te spreken.

Lokaal en internationaal

Source Plurielle onderhoudt een duurzame samenwerking met buurtverenigingen, met name Dynamo, MIRO, het BIBLIF en de Academie van Vorst. Stuk voor stuk verenigingen uit Vorst die deelnemen aan het festival. Voor het tweede jaar op rij worden verschillende Nederlandstalige vertellers uitgenodigd en geprogrammeerd die de diversiteit van Brussel en België weerspiegelen.

Bovendien willen we met het festival “Ô Tour des Contes” zorgen voor een sterk ankerpunt voor de vertelkunst in het Brussels Gewest. Dankzij de ervaring en het netwerk van Source Plurielle zal het festival een internationale uitstraling hebben en Brussel op de kaart zetten voor liefhebbers van woordkunst en het luisteren naar verhalen. Uitwisselingen tussen Belgische kunstenaars en artiesten van Martinique, Senegal, Québec, Frankrijk … zullen deze en volgende edities kenmerken.

Divi Real Estate
Divi Plus
Divi Gym
Divi Interior
Divi Real Estate
Divi Plus
Divi Gym
Divi Interior
Divi Interior
Divi Interior
Divi Interior
X
X