Marie-Claire Desmette, de koningin van de Belgische verhalenvertellers, is de koningin van Ô Tour des ContesÕ.

Het Intercultureel Festival van de Vertelkunst Brussel verwelkomt dit jaar de grootste en oudste van de Belgische verhalenvertellers, Marie-Claire Desmette. Op 92-jarige leeftijd presenteert zij haar reizende voorstelling “Littinerrances”, waarin fragmenten uit het leven, echt of denkbeeldig, geschreven of verteld, getekend of gezongen worden.

De carrière van Marie-Claire Desmette is indrukwekkend en haar passie voor het vertellen van verhalen en haar werk om het vertellen van verhalen in ons land te bevorderen verdienen het om geëerd te worden door dromers en liefhebbers van het gesproken woord.

Met haar werk brengt Marie-Claire Desmette getuigenissen uit een ander tijdperk, van het begin van de vorige eeuw tot nu. Niet de getuigenis van een uitzonderlijk leven (hoewel) maar van een gewoon, eenvoudig leven. We krijgen een voorproefje van de reis van een vrouw uit een tijd waarin het niet zo gemakkelijk was/is om een vrouw te zijn: van het kleine meisje dat Brussel en de Grote Bazaar ontdekte tot de toegewijde echtgenote die de literatuur inging. Dit verhindert de verwondering niet.

Marie-Claire Desmette is een uitstekende vertelster die haar kunst heeft doorgegeven aan vele generaties vertellers.

Wij zijn verheugd dat Marie-Claire Desmette haar passie voor verhalen blijft delen met het publiek, zelfs op 92-jarige leeftijd. Haar voorstelling ‘Littinerrances’ wordt op zondag 28 april gepresenteerd op het Intercultureel Festival van de Vertelkunst te Brussel. Dit is een niet te missen kans om de wereld van een uitzonderlijke vertelster te ontdekken en een reis te maken door de geschiedenis en cultuur van ons land.

Facebook
LinkedIn