Jihad Darwiche vertelt: Het epos van Soundjata

Jihad Darwiche vertelt: Het epos van Soundjata

Op het festival Ô Tour des Contes 2024 kun je je onderdompelen in het epos van Soundjata, begeleid door de melodieën van de kora gespeeld door Tom Diakité. Deze legende neemt ons mee naar het 13e-eeuwse West-Afrika en onthult de geboorte van het Mandingo-rijk.

Het verhaal van Soundjata begint bescheiden, geboren uit een onwaarschijnlijke verbintenis tussen een buffelvrouw en een wijze koning. Ondanks een kindertijd die gekenmerkt werd door ziekte, liet Soundjata al snel zijn innerlijke kracht zien en toonde hij al op jonge leeftijd zijn moed en vastberadenheid.

Door de lessen van zijn moeder en de verhalen van zijn griot verwierf Soundjata een grondige kennis van de savanne en de geschiedenis van zijn voorouders. Toen hij negen was, was hij al een meesterjager die zijn boog met vaardigheid kon buigen.

Ondanks zijn vroege ballingschap keerde Soundjata terug om zijn volk te bevrijden en het Mandé-rijk te stichten. Hij legde de basis voor een rechtvaardige en egalitaire samenleving met het “Mandé-handvest”, een vroege verklaring van de mensenrechten.

In deze voorstelling nemen Jihad Darwiche en Tom Diakité ons mee op een epische reis door de geschiedenis en cultuur van West-Afrika, waar traditionele verhalen nog steeds krachtig en relevant klinken. Mis deze kans niet om een legendarische saga te ontdekken die de grenzen van tijd en ruimte overstijgt.

Te zien op donderdag 30 mei om 19.00 uur in de Monde des Histoires en op zaterdag 1 juni in de Abbaye de Forest om 20.30 uur.

Facebook
LinkedIn

Marathon des Contes: 1e ronde 2024

Marathon des Contes:1e ronde 2024 Ontdek op vrijdag 31 mei om 19.00 uur een avond vol boeiende verhalen in de Marathon des Contes. Veertien performers