Brusselse scholen brengen een hele dag door op het Storytelling Festival!

Ô Tour des Contes is een intercultureel verhalenfestival dat elk jaar in Brussel wordt georganiseerd. Het evenement heeft tot doel het vertellen van verhalen als immaterieel erfgoed van de mensheid te bevorderen en uitwisseling en interculturele dialoog aan te moedigen.

Het festival wijdt twee dagen aan scholen, op donderdag 25 mei of vrijdag 26 mei, voordat het voor het publiek wordt geopend. De kinderen brengen een dag door in Forest Abbey en zullen gedurende de dag verschillende sessies bijwonen.

Kleuters en basisschoolleerlingen in het Brusselse Gewest worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag van totale onderdompeling in de wereld van verhalen. Kinderen krijgen de kans om vertelvoorstellingen bij te wonen, deel te nemen aan tekenworkshops, te luisteren naar traditionele muziek, vertelspelletjes te spelen en vele andere activiteiten.

Het evenement is elk jaar een groot succes: vorig jaar namen meer dan 1.200 leerlingen deel aan de twee voor scholen gereserveerde dagen. Dit jaar wil het festival Ô Tour des Contes deze ervaring herhalen en kinderen een onvergetelijke dag bezorgen.

Na deze twee dagen voor scholen opent het festival zijn deuren voor het grote publiek. Bezoekers kunnen in een warme en vriendelijke omgeving prachtige verhalen uit de hele wereld ontdekken en delen.

Franstalige en Nederlandstalige leerlingen uit het Brussels Gewest worden allemaal uitgenodigd om deel te nemen aan deze onderdompelingsdag. Wij zijn ervan overtuigd dat deze ervaring gunstig zal zijn voor de kinderen, de leerkrachten en voor de bevordering van de vertelcultuur.

Het festival Ô Tour des Contes is een unieke gelegenheid om prachtige verhalen uit de hele wereld te ontdekken en te delen. We hopen velen van u te zien tijdens deze dagen van ontdekking en plezier.

Facebook
LinkedIn

Marathon des Contes: 1e ronde 2024

Marathon des Contes:1e ronde 2024 Ontdek op vrijdag 31 mei om 19.00 uur een avond vol boeiende verhalen in de Marathon des Contes. Veertien performers